Zuzana Taucová

Autíčko, autíčko, popojeď maličko

14. 02. 2014 9:50:00
Ne maličko, ale rychlostí 30km/hod jezdí auta na šestiproudé autodráze dlouhé 36 metrů ve stanici techniků v Praze na Podbabě. Autodráha má hodně zatáček, na rovině by ta auta mohla jet rychlostí až 150km/hod! Kromě auto jezdí na Podbabě i vlaky a tramvaje. Železnicové modelové kolejiště je stavěno podle motivů skutečné tratě v poměru 1:87. Projektové práce na něm začali již roku 1979, po různých peripetiích nabyl konečné podoby až roku 1991.

O tramvajové dráze toho moc nevím, ale co vím, že stanici techniků je možné navštívit a to zdarma jednou za měsíc v sobotu. Nejbližší termín je 15. února, dále pak 29. března a 26. dubna.

My jsme tam se synem byli na Dni otevřených dveří v lednu, strávili jsme tam asi tři hodinky, prošli jsme všechno a hned několikrát. Syn si i vyzkoušel řídit auto po autodráze a musím říct, že je nešetřil, auto jelo pořád na plný plyn, takže často v zatáčce vypadlo z dráhy. No snad až bude synovi víc jak dva a půl roku, půjde mu to lépe.)

Popis cesty a další informace jsou na stránkách stanice techniků:

http://zeleznice.ddmpraha.cz/stanice-techniku/

já příkládám pár fotek z mobilu, tedy žádná extra kvalita, ale pro představu to myslím stačí. A stejně je nejlepší to vidět na vlatstní oči, že!

Přejeme příjemnou zábavu!







Autor: Zuzana Taucová | karma: 6.51 | přečteno: 393 ×
Poslední články autora