Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Stát nic nepřidává. To jen politici tahají z našich kapes další peníze, aby se mihli stavět lidumilnými.

2. Nelze souhlasit s nesmírně hloupým výrokem paní Maláčové (slyšel jsem ho na vlastní uši), že jí nikdo nebude vykládat nějaké ekonomické bludy. Prostě se zvýší důchody a mateřská a peníze jí nezajímají. (To řekla členka vlády. Vlády, která rozhoduje ve sboru. Vlády, kde by každý člen měl rozumět tomu, o čem hlasuje.)

3. O žádnou mateřskou se nejedná. Jedná se o skočné!! Mateřská (tedy sociální) dávka by se snažila částečně kompenzovat ekonomickou ztrátu rodiny, když žena zůstává s dítětem doma. Řešení pro další vývoj dítěte velmi příznivé. Ta ekonomická ztráta je každý rok stejná, každoročně stejná by měla být i podpora.

Můžete tedy vysvětlit, proč některá rodina má kompenzaci ve výši 25 000 Kč/měsíčně (odpovídá cca ztrátě platu v hrubé výši 33 tis. Kč!), jiná jen 12 500 Kč/měsíc (odpovídá sotva minimální hrubé mzdě) a další jen 8 330, resp. 6 250 Kč/měs.?

Odpovím si sám: Protože těm "sociálně cítícím (?)" politikům nejde o dítě, nejde o zabezpečení rodiny vychovávající dítě doma. Jde jim o to, vykřiknout to vysoké číslo! Přidáme 80 tisíc na dítě zní lépe, než přidáme 1 600 měsíčně matce pečující o dítě.

Mimochodem: pokud by se jednalo o sociální dávku, kompenzující ztrátu výdělku, nebyl by důvod ji zvyšovat pro dvoj- a vícerčata (i když s malým zvýšením souhlasím).

Protože jde o skočné, je to zvýšení zcela mimo mísu. (Garantuji vám, že jsem si dvojčata pořídil opravdu jen jedním skočením.)

0 0
možnosti
Foto

Nárok? Kdo to má zaplatit? Přemýšlela jste o tom?

7 0
možnosti
Foto

Možná by stát nemusel platit dotace Agrofertu, které Brusel odmítl platit a hned by se něco našlo.

Zkuste to brát tak, že je to podpora budoucích daňových poplatníků, kteří budou financovat i váš důchod.

Kdyby rodičák valorizovali průběžně, žádný problém by nevznikl.

1 2
možnosti

Ano, máte pravdu.

Všichni mají nárok.

Proč jen malé děti, proč ne trochu větší nebo úplně velké?

A proč ne ti, co byli dětmi před dvaceti lety?

---------------------------------------------------------------

Nááááróóóóók, já mám nárok.

5 0
možnosti
Foto

Protože čtyř a pětileté děti mají větší šanci dostat se do školky. Proto malé děti. Vy jste chodil do práce s vašimi dětmi, když byly malé?

0 0
možnosti

L92u48b13o16š 63K33r53i75m90l

21. 5. 2019 16:50

Absolutní spravedlnost neexistuje!!!

2 0
možnosti

P74e32t79r 76D11r96a44p30a38l

21. 5. 2019 15:46

koukám te ́d na opakování jednoho amerického seriálu...mladá prokurátorka se vrátila po mateřské do práce. dovolila si nezvyklý luxus, celé tři...měsíce. její místo vedoucí mezitím dostala kolegyně, která je bezdětná. buďte ráda za to, co máte

2 0
možnosti
Foto

To já jsem, ale myslím si, že když už se něco mění, mělo by to být spravedlivě. Ne diskriminačně. Vám by se líbilo, kdyby všichni kolegové dostali přidáno, jen vy ne, třeba proto, že vaše příjmení začíná na D? Stejně nesmyslný je atribut aktivně pobírající vs dobrali.

1 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1640x
Bývalá samoživitelka a  dobrodruh neustále .) 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy