Zuzana Taucová

Má si dávat pozor, s kým leze do postele

20. 08. 2014 13:44:00
Jeden zhrzený otec, jemuž pravděpodobně jeho bývala žena či partnerka nechce „půjčovat“ dítě, napsal jeden nepěkný blog. Proč nepěkný? Je krátkozraký a je to nejspíš jeho forma, jak ze sebe dostat svou bolest a nelibé pocity vůči své ex... Půjčovat je v uvozovkách proto, že dítě není věc, ale víme všichni, o čem je řeč.

Zaujal mě zejména argument č. 1: „Žena má především možnost se už na počátku rozhodnout, zda a s kým zplodí dítě.“

Po přečtení tohoto „argumentu“ se mi chce myslet, že muži jsou nesvéprávní, ženy si je chodí vybírat do krámu jako boty, ale také to, že všechna zodpovědnost za početí života leží na ženě. Všechna! Za 50% mÍru rozvodovosti v ČR jako by mohly ze 100% ženy...

Napadá mě taky to, že pokud žena ovdoví, nikoho to nezajímá. Špatně sis vybrala, ty ty ty! Na úřadě, kam může žena v nouzi přijít, se opravdu neptají, jak to bylo, zda muž zemřel nebo pil a i kdyby se z muže stal pijan či gambler či kdovíco – má to být odpovědnost ženy, že si „vybrala“ vadný kousek?

Fujtajxl.

Chvála jí, že zavčas odešla, jako moje kamarádka – od gamblera, a to dřív, než na dveře zaklepe exekutor. Někdy se však stává to, že odejde muž. Ne kvůli špatným vlastnostem ženy, ale za jinou sukní...co teď? Čí je to vina?

Jistě, v některých případech se dá od začátku tušit, že nejde o partnera pro život, ale kolik to může být procent ze všech párů, co jsou od sebe?

Kdo stále trvá na tomto argumentu, dám vám adresu další známé, která si vzala muže, postavili dům, zplodili děti a pak přišla jeho smrt. Nebo se stavte na setkání Nadace policistů a hasičů, kde jsou vdovy po hasičích a policistech, kteří zemřeli při výkonu služby a běžte jim vynadat, že si špatně vybraly. Kdo se hlásí?

Tento argument používají tedy jednak zhrzení muži – kteří si mimochodem špatně vybrali partnerku, když nechce přistoupit na střídavou péči.. nebo ti, kterým vadí, že by samoživitelka (pozor, či samoživitel) mohli jít čerpat nějaké peníze ze státního rozpočtu, tedy Z NAŠICH DANÍ! O jaká hrůza! V jedné diskuzi někdo na facebooku psal něco jak k tomu přijdou bezdětní! Z jejich daní...se někomu pomáhá!

A já se ptám, proč nepomáhat potřebným? Proč většinu lidí zajímá důvod, proč je člověk ve srabu? Nehoruju za to, aby se všichni chovali jak utržení ze řetězu a to v jakékoliv oblasti života, ale když je někdo na dně, je ideálním řešením do něj kopnout? Nebo nabídnout pomoc, aby se dostal z nejhoršího a pak moh za svůj lepší život bojovat sám, když už toho bude schopný?

Viděla jsem i argument, proč leze žena pro pomoc za státem, že s ním dítě nezplodila. Aha, když je někdo po nehodě na vozejčku, taky mu ty nohy nespíš nepřejel stát, že...? Pokud tu nehodu způsobil on sám, nejvíc se vytrestal on sám.

A ano, dítě zplodil muž. Ten ženě smrkne po rozvodu/rozchodu např. tři tisíce a tím to pro něj končí, zpravidla. Některý má zájem o dítě, některý vůbec. Pokud zájem má, má ho často jednou za 14 dní na víkend, jinak má čas. Žena je neustále zapřažena na 200%. Nejen že z jednoho platu platí nájem, energie, jídlo a ošacení o dva, ale všechno zařizuje sama, uklízí sama, obstarává sama, nákupy tahá sama. K tomu jsou zde tací, kteří nabádají ostatní, aby se takovýmto ženám nepomáhalo...

Zpět k daním – když není dostatek míst ve školce, protože je to vzdělávací zařízení a tudíž se bere od nejstaršího (předškolák se má dle učebního plánu naučit rozeznat 6 barev a počítat do deseti, pokud si to dobře pamatuju...), nebere se ohled na to, že žena je sama a když nebude mít školku, nemůže pracovat.

Místo toho, aby se vrátila do práce a daně platila, chodí měsíčně 33 219 samoživitelů (údaj za červenec 2014) pro příspěvky na bydlení. Kolik to dělá celkem jsem se radši neptala a na další příspěvky také ne.

Nebylo by lepší udělat víc místa ve školce, aby se vešly všechny děti? A aby se Z VAŠICH DANÍ teda pardon, z našich, také platím, nemuselo vyplácet tolik příspěvků na cokoliv? A aby žena neztratila práci, kontakt a důstojnost?

Dalším řešením jsou částečné úvazky či práce z domova, některé firmy již jsou ochotny zaměstnávat ženy (event. muže) tímto způsobem. Držím jim palce! A ženám, co jsou v zoufalé situaci, přeji, aby viděly i ty malé pracovní příležitosti – i když pravda, jak někdo psal, pokud půjde na brigádu, vemou ji přídavek a bude mít stejně.. V tom případě bych asi také volila čas strávit s dítětem... A aby se nevzdávaly! Jednou jsi dole jednou nahoře...

Vím to, dobře, nedávno jsem byla dole.

Autor: Zuzana Taucová | karma: 24.85 | přečteno: 3288 ×
Poslední články autora