Od nikoho jiného to nechci

„Hele, sousedka si otevřela kadeřnictví" „Tyjo, to si ty vlasy radši ostříhám sama, než ji sypat peníze do chřtánu!"  Vtip? Ne, leckdy česká realita, ale stačí se posunout o pár set kilometrů dál a...

:Jakmile někdo v Bavorsku  ve vsi otevře kadeřnictví nebo začne dělat marmelády, sousedky se seřadí do fronty a podporují svou souputnici a její živnost. Sbohem, obchodní řetězce, nechte si ty svoje marmelády s 15 procenty ovoce, my už marmošky nechceme od nikoho jiného, než od naší milé sousedky!

Kdo je na Facebooku, ví, že na nás teď "vyskakují" vzpomínky, co jsme tam dali v dnešní datum před rokem, dvěma, třemi.. a na mě teď "vyskočilo" tohle:

 

Jen takový nápad

Nakupme Vánoční dárky od malých místních podnikatelů a „volnonožců“. Například od vašeho souseda, který prodává online, od lokálního řemeslníka který dělá šperky, ve výborném květinářství, co máte za rohem, od pekaře ze sousedství, který peče Vánoční cukroví a dělá výbornou čokoládu. Od těch lidí, co mají kavárnu. Ujistěme se, že naše peníze jdou ke konkrétním lidem, ne do nadnárodních korporací. Takhle bude mít víc místních lidí lepší Vánoce. Podporujme reálné lidí. Sdílejte, pokud myslíte, že to je výborný způsob, jak podporovat vaši komunitu!

Mě "bavorský model" nadchl a řekla jsem si, že začnu být přísnější - na sebe. Zbylé dárky, co ještě nemám, rozhodně nebudu hledat v obchoďáku. A vzpomněla jsem si také na hromadu mých šikovných známých, kteří se pustili do podnikání na vlastní pěst. Proto pokud jste ode mne chytli bavorskou horečku, přináším pár tipů, jak udělat radost sobě, jiným, ale i "svému" živnostníkovi, který svou práci dělá srdcem - jinak by si asi vybral něco jiného, nebýt to srdcovka, no ne?  Některé znám prostě už sto let, další z kurzů pro podporu zejména žen, které chtějí podnikat.

 

Tipy na Vánoční dárky od srdce

  • Bolí Vás záda, máme ztuhlý krk a málo času? Nebo toto řeší někdo z Vašich blízkých v  Praze? Pro tyto případy je tu Alenka Lopatová a její šikovné ruce .. které přijedou za Vámi  ( i s Alenkou ) a pěkně Vás namasírují. Samozřejmě lze pořídit dárkový poukaz. Alenku znám z  kurzu Desatero k úspechu v Baby Office, kam chodila už coby jako trojnásobná matka.
     
  • Chcete, aby Vás Vaše práce bavila na 110 %? Tak to bude chtít nalézt tu pravou!  Uvědomit si své silné stránky a to, co Vás "bere" Vám pomůže kariérový diJÁř nejen kariérové koučky Petry Drahoňovské - Petru můžu sama doporučit, čas strávený s ní hodnotím jedna hvězda!
  •  
  • Dárkové poukazy naosobní a rodinnou numerologii, šamanskou očistu bubnem a šalvějí, výklad karet k osobnímu rozvoji, Metamorfní masáž a mnoho dalšího můžete získat u kouzelné ženy Arnoštky Berouskové. Arnoštka vede kurzy v A centru v Praze, lektoruje, léčí, je nakloněna duchovnu, dělá brilantní numerologické rozbory (já si ten svůj nahrála na telefon, aby ni nic neuniklo) a prostě do toho vidí. Kromě toho je jednou z "kmoter" Karet pro koučink a terapii, které jsem vydala. Díky Spiralisu, že jsem Arnoštku poznala na jednom z jeho kurzů! Kontakt na Arnoštku: arnostkaberouskova@gmail.com
  •  
  • Balicí papír s vlastními fotkami? Ano, to není hudba budoucnosti, ale zcela reálná vymazlená záležitost, se kterou Vám pomůže Martina a jejíMake Happy! A nejen s tím, pokud neradi nakupujete dárky.. i pro Vás Martina něco má
     
  • Nevíte, co poř8d vařit, aby to bylo zdravé a chutné zároveň? Karolina, Tereza a Pavla Vás to naučí během svých kurzů. Mimo jiné až budete potřebovat nechlebíčkový catering na firmní akci... jsou také na telefonu:  Delilife.cz
  •  Zuzana Taucová
Autor: Zuzana Taucová | sobota 12.12.2015 7:33 | karma článku: 17,21 | přečteno: 1136x