Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čau rodiče

děcka už konečně spěj? Taky by se mohly naučit usínat samy, co? Ať má člověk aspoň pár minut pro sebe po tom celodenním skákání sem a tam okolo nich…  

Hlídání není, tak si otevřete vínečko doma, nalijte si dvojku, teď vás nebude nikdo rušit. Snad. A čtěte, je to důležitý!

Buďte v klidu, Stardance i Talent..OPAKUJÍ. Nebo se na to mrkněte o reklamě, pokud vám běží Nova, stejně je dlouhá jak tejden před vejplatou.

Jo vejplata, když už jsme u toho: říká se, že když maj lidi děti, tak vlastně žijou z jednoho příjmu. Rodičák je vlastně taková almužna. Počkat, rodičák, jasně, že tím nemyslíme rodičovskou dovolenou, ale rodičovský příspěvěk. Moc lidí to neví, ale vy si teď zapamatujte, že to jsou DVĚ rozdílný věci! Fakt? Jo, fakt!

Hele, rodičovská dovolená (kterej blbec vymyslel slovo dovolená? Asi děti neměl…) je taková omluvenka v práci. Řekněte šéfovi, hele, tikaj mi hodiny, jdu rodit děti, za tři roky jsem tady jako na koni. V duchu (!!!) se uchichtnete jeho překvapenýmu výrazu a jdete vesele rodit. No, a na rodičáku, jako rodičovské dovolené, můžete být nejdýl 3 roky. Ale klidně i míň, když už doma ztrácíte nervy kuli každý kravině a modlíte se, abyste se mohli vrátit mezi normální lidi. Rozumějte, prostě velký lidi, kteří měřej aspoň metr pade a nebrečí kuli tomu, že chtěj banan, ale zrovna žádnej nemáte, což jste jim už stokrát řekli a víte co? Chtěj ho pořád!

Tak to je jedna věc, “dovča” z práce. Ten druhej rodičák je rodičovskej příspěvek. Přečtěte si to ještě jednou: rodičovskej příspěvěk. Jako přispět rodičům, žejo! Na co? No na plíny, když neteče nic z prsa, tak na umělý mlíko a to je sakra drahý! Už aby mu narostly zuby a moh baštit párasy! No prostě na cokoliv, co byste si, nemít děti, nekoupili ani omylem. Jsou to prostě prachy na děcka! Na vaše miláčky.

Podle toho, jak moc jste před děckama hákovali, si můžete vybrat měsíčně víc či míň. Sakum prdum to ale na děcko teďka dělá 220 klacků. To jde, říkáte si, ale když si to rozpočítáte na tři, čtyři roky, jako vydělíte 220 000 čtyřma rokama a pak ještě 12 měsícema, kde jste? Kromě řitě ještě na čísle asi 4 500 kaček. No, to zas taková sláva není, co.

Buď máte doma prachatýho šamstra, ten vám řekne, ať si to necháte jako kapsený, super, v pubertě to byly dvě kila, co. Nebo máte někoho normálního a počítáte, ať to nepřeženete, copa, sebe člověk odbyde rohlíkem, často to tak dělaj holky, co jsou s děckem samy, jsme slyšeli, ale dítěti, tomu od huby trhat nechcete.

Kolik vám bude měsíčně chodit, si můžete dokonce měnit každý tři měsíce! Pecka, ne? Hele, radši nebudem brát moc, ať to nerozforfujem, ale jejda, pračka v křemíkovém nebi, tak to zvýšíme, to je lepší, než si někde pujčovat. A nebo si rovnou vyberete co nejvíc to jde, v mobilním bankovnictví nebo v šuplíku si vyrobíte obálky a popíšete červen 2018, červenec 2018.. a utrácíte dle plánu. Když máte peníze na účtě, pár korun vám přijdou i úroky.
Taky dobrej způsob, vybrat hned, člověk má větší kontrolu, má rezervu, nemusí se bát nenadálých výdajů.

Když už vám ale tak či tak ty kačky nestačej, neva, makat můžete, až zčernáte. Dřív to nešlo, kdo bral rodičák, nemoh pracovat. Ale pár let už to jde. Dokonce se můžete vrátit do práce a pořád rodičák brát, to je pecka,co?

Pak jsou taky lidi, co rodičák vybrali a jsou pořád doma. Třeba ani nechtěli, ale dostat dnes dítě do školky, no tak to je víc napínavý,než jestli se šíleně smutná princezna usměje.
Tak musej bejt doma, jako ruku na srdce, s děckama toho člověk moc neudělá, jak viděj počítač, snažej se nacpat mezi vás a monitor, nedejbože když zjistí, že existuje youtube! To jste ztraceni. A večer, po celým dnu s těma hodnejma dětičkama.. který jsou vlastně hodný jen když spěj…. se chce taky člověk podívat, co je novýho na internetech od tý doby, co měl mobil naposled v ruce při vaření večeře. Nebo si dát tu dvojku a mrknout na bezva biják. Nebo jít prostě spát. Ale někdo to zvládá, pracovat po večerech a po nocích, ale nejde to každej den.

Takže si to radši zopakujem: rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek je něco jinýho. A hlavně: KAŽDÝ MŮŽE TRVAT JINAK DLOUHO!

A když berete rodičovský příspěvek, můžete pracovat.

Rodičovský příspěvek přispívá rodičům na děti. Není to přeci “mzdová náhražka”.

Ještě nespíte? Nespěte, je to fakt důležitý.Dolejte sklenku a čtětě dál. Prostě děcka toho potřebujou docela dost. Nezdá se to, takovej malej človek, ale sice toho nejdřív moc nesní, ale stejně roste, že musíte každej měsíc, pak každej druhej shánět nový oblečení. A co teprv, až přijdou na řadu boty! To se pěkně prodraží...
A pak vejlety, nemůžou pořad sedět doma, a kroužky a Alenka má todle s Elzou, já chci taky a kdesi cosi. Žejo. Prostě pořád něco.

Tak se konečně rozhodli rodičům pár těch peněz přidat. Co pár, pořádnej balík! Skoro sto litrů! Přesně, 80 tisíc, to už jako jde, žejo.

Vlastně je to napadlo už před pár lety, asi před dvěma, třema. Představte si, že rodiče, co maj dvojčata, dostali do tý doby stejně, jako ti, co maj v tu chvíli jedno malý děcko! Jako asi dali plínku jednomu, pak druhýmu, nebo byl asi jeden nahej ve dne, druhej v noci, kdo ví. No konečně dostali aspoň o něco víc, sice jen jeden a půlkrát víc, než ti s jedním malým děckem,ale aspoň něco.

No a nějak se to muselo vymyslet, kdo si nečetl o občance pod lavicí Bravíčko, tak ví, že někdo musí tu změnu navrhnout, někdo schválit. A taky se musi nějak říct, jak to pak bude vypadat, esi musej stát s malým děckem 4 hodiny ve frontě na pracáku kuli jednomu papíru nebo jak.

Spousta lidí si myslí, že kdo už prachy dobral, nemá nárok. Dobral, co by chtěl! Jenže… v zákoně je to tak, a potvrdil to i ústavní soud, to je takovej nadsoud, že důležitý je jen to, jestli má doma děcko, který ještě neoslavilo 4. narozky. Takže je to jasný jak facka, prostě kdo měl dvojčata, trojčata a další čata do 4 let, dostal peněz víc. No super, ne? Kdo už těch 220 tisíc dobral, se stavil na pracak, vystál tu 4hodinovou frontu s malym děckem, vyplnil lejstro a bral dal, dokaď to cely nevybral, nebo dokad děcko nemělo právě ty čtvrtý narozky, přes to vlak nejede. Nechtěl nic za tu dobu, co nic nebral, není padlej na hlavu. Bral od tý doby pěkně každej měsíc zas nějakou tu tisícovečku a to se hodí, ne že ne! To bylo loni, rok 2018.

A pak si řekli, že teda přidaj i těm, co maj to jedno děcko, žádný dvojčata. Přece jen stejný peníze dostávaj rodiče už 12 let a pamatujete si, jakej nákup jste kdysi, před deseti, patnácti lety udělali za tisícovku? A jakej uděláte dnes…

Politici nejdřív slíbili, na holej pupek, že to daj všem, co maj zas ty malý děti do 4 let, jako to bylo u dvojčat. Je super, že už se to jednou řešilo, a to hned nedávno, žejo.
No je jenže….nejdřív nebohý rodiče ukolébali těmadle slibama, ale pak se začli cukat. Po pár měsících. Že nejsou peníze. Ale… mezi námi děvčaty.. když chtěj, vždycky je najdou! Jenže oni nechtěli a chtěli to házet na sebe navzájem. A kdo na to měl doplatit? Malý děti! Naše malý děti! Hnus, velebnosti…

Spolíhaj na to, že vlastně nikdo neví, jak to teď je, když se to měnilo pomalu každej rok třikrát a že kdo si ten zákon o tom nepřečte, ví prd a myslí si, kdo dobral, nemá nárok. Došlo to tak daleko, že si to mysleli i ty lidi, co ten nárok maj! Síla, co.
Jako ono je to pochopitelný, děcka nemá člověk 100x za život, tak to sleduje jen když je zrovna má, právě, žejo. Ale tak dnes už tu máme strejdu Googla a ten poradí, co nevíme, žejo.

No hele, prostě nejen že v tom měli bordel nejen rodiče, ale i ti, co o tom rozhodujou! Když jste to dočetli až sem, už teď víte víc, než leckterý z nich! Anebo v tom bordel neměli, ale prostě dát nic nechtěli. Řekli si, že každýmu malýmu pátýmu děcku, co by to dostat mělo, nedaj nic. Jako VŮBEC nic! Nehoráznost, co? Jak by se to líbilo, kdyby tenhle “los” padl na vaše dítě, to nejcennější, co máme? Asi ne, že. V tomto případě padl los, no spíš černý Andr.. ee Petr, na ty děti, jejichž rodiče už dobrali. A maj děti do 4 let.

Žvandaj okolo toho nesmysle, že to je náhrada mzdy, haha, no jasně, proto při tom můžeš chodit do práce, nebo že “dobrali, co by chtěli…”

NO, TŘEBA SPRAVEDLNOST!
Ne, není to sprosté slovo a chtít spravedlnost pro svoje děti opravdu neznamená, že jste hamty hamty, jste NAPROSTO V POŘÁDKU.

Oni nejsou.

Slyšíte, my to víme, jak to je, nás rohlíkem neopijete! My víme, kdo má nárok! My víme, co říkaj zákony!

A aby to vědělo co nejvíc lidí, klikněte na kouzelné tlačítko Sdílet! Z nás blbce dělat nebudou.

Autor: Zuzana Taucová | pátek 8.11.2019 20:49 | karma článku: 12,68 | přečteno: 397x
  • Další články autora

Zuzana Taucová

Nevíš, komu to hodit? Rozhodnou nerozhodnutí.

Kdo miluje Babiše, bude ho volit, i kdyby ukousl hlavu Ozzymu Osbournovi. Kdo mu vidí až do krku, tak ani za Agrofert! A pak jste zde vy, kteří nevíte: nemyslí to Babiš dobře? Přeci se vzdal svého platu... jako Hitler! Koho volit?

3.10.2021 v 23:34 | Karma: 10,74 | Přečteno: 261x | Diskuse| Politika

Zuzana Taucová

Očkování? Ani přes vaše mrtvoly

Člověk nemusí být doktor nebo Einstein, aby se sám sebe zeptal na pár otázek. A pak se rozhodl, zda se nechá očkovat či ne. Udivuje mne, že spousta lidí hlásá svobodu, ale takovou, která jde přes mrtvoly a přitom by nemusela...

7.1.2021 v 22:36 | Karma: 20,49 | Přečteno: 1689x | Diskuse| Společnost

Zuzana Taucová

Rodičák-navýšení: tak schválně, kdo UMÍ dát dobré přirovnání?

S "podle mně" a s "To je jako kdyby" se v souvislosti s navýšením rodičovského příspěvku roztrhl pytel. Hodnotí veřejnost laická, veřejná, sečtělá více či častěji méně... Jak je to tedy správně? A co je naprosto špatně?

15.1.2020 v 22:18 | Karma: 20,60 | Přečteno: 840x | Diskuse| Politika

Zuzana Taucová

Matky jedny nenažraný! Aneb rodičák 2020

Válej se doma a natahují ruce! Případně: Pracují a chtěj další peníze! Nebo: Chci taky peníze na moje 30leté dítě! Anebo: Přej a bude ti přáno! A horší... Rodiče, co dočerpali a pečují o dítě do 4 let. Proč však mohou být v právu?

7.1.2020 v 22:31 | Karma: 15,34 | Přečteno: 822x | Diskuse| Politika

Zuzana Taucová

Tvoje dítě je horší, vzkázali (někteří) poslanci

Tak konečně schváleno! Hurá hurá, od 1. 1. 2020 mají rodiče pečující o děti mladších 4 let nárok na vyšší rodičák! A nehurá nehurá, někteří poslanci ukázali, že svých dohod si cení nad zákony a malé děti jim jsou u u úplně jedno.

17.12.2019 v 21:49 | Karma: 19,32 | Přečteno: 971x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1640x
Bývalá samoživitelka a  dobrodruh neustále .) 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy