Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Do urcite miry sympatizuji. Co me ale fakt zarazilo, je to srovnani materske s odmenou za peci. To snad nemyslite vazne! Stat vam prece nedal zakazku na vyrobu deti, nebo ano?

Ja vim, ze to mnoho lidi dela prave takto - vyrabi deti za prachy - a doufam, alespon podle toho textu, ze to neni vas pripad. Jinak vam drzim palce, abyste to zvladla, pres vsechny obtize.

0 0
možnosti

Myslím, že problém je právě v popsaném. Mladá paní je pořád na "mateřské".Je hezké a snad i rozumné, že si chce podnikání rozběhnout než jí mateřská skončí a legálně tak může činit, ale obávám se, že brát mateřskou a zároveň příspěvek na jesle by nebylo správné. Věřím jí, že to nemá jednoduché , ale musí to skousnout.

2 0
možnosti
Foto

J75a39n48a 76M77a30j85o73v49á

7. 11. 2013 20:39

Taky se mi to tak jeví...že prostě nejde kombinovat dvě podpory. Nejspíš za to nemůžou úředníci, asi by se dalo někde najít usnesení zastupitelstva a když už to s někým řešit, tak s politikem.

1 0
možnosti

J78a97n 77R65á40ž

7. 11. 2013 10:19

Autorka jen dokázala, že má zcela pokřivenou představu o úloze státu.

Autorko, jste schopna pochopit, že stát, čili my ostatní, nemůžeme za to,že jste samoživitelkou a tedy nemáme žádnou povinnost se podílet na Vaší životní úrovni? Už jen to,že berete dávky v "mateřské" a my všichni se na Vás skládáme, aby jste měla uhrazené zdravotní a sociální pojištění, je obrovská pomoc, která mírní následky Vašeho neodpovědného přístupu k životu. Važte si těchto výhod, o kterých si ani neodváží snít naprostá většina svobodných matek v zemích ekonomicky silnějších než je ČR , a místo stěžování na stát se raději zamyslete co děláte špatně Vy sama.

4 1
možnosti
Foto

J52a92n73a 61M98a65j24o17v67á

7. 11. 2013 20:40

Jane...ehm...co je nezodpovědného na tom, že je žena "na mateřské"? To jsou přece i ty, které žijí v páru, ne? Není to trošku zbytečný kopanec? Jsem si skoro jista, že většina ženských by toho tatínka vedle sebe docela chtěla.

4 0
možnosti

Je kouzelné sledovat co všechno občané čekají od státu. Takto se  začas posune  den daňové svobody na Milkuláše.

Rovněž  brát roli samoživitelky jako vyšší moc mi přijde hodně pohodlné. Žádná si nepřipouští odpovědnost za výběr partnera. To opravdu matky samoživitelky nedokážou odhadnout, jaký má "budoucí taťka" potenciál ?

Možná jim ale křivdím. Třeba všem partner nečekaně zahynul těsně před svatbou a ani

se nestihl přihlásit k otcovství.

4 2
možnosti

Odhadnout se to opravdu nedá, pokud to rovnou není alkoholik nemakačenko atd.

Jediný způsob obrany by byl vzít si hluboce věřícího člověka, který do toho jde s vědomím, že je to do smrti ať se děje co se děje. Nebo ten vzácný případ, kdy se opravdu najdu ti dva praví a ideální, jenže oba případy spočítáte na prstech jedné ruky. Další věc je, že u nás až na výjimky nefunguje odpovědnost taťků, praxe je taková, rozejdu se s matkou, rozejdu se s dítětem a založím novou rodinu. Kdyby měli chlapi od začátku jasno, že se o dítě a matku musí starat i když je přestane bavit, tak by si za A. dali větší pozor a za B více řešili začínající problémy ve vztahu.

3 1
možnosti

Proč by proboha měl někdo, kdo dostává peníze, aby se mohl starat o dítě dostávat těch peněz víc, aby se o něj starat nemusel?

13 0
možnosti

Nejlepší příspěvek. To bylo první, co mne napadlo, jen jsem to nedokázala tak geniálně formulovat;-D.

1 0
možnosti

Viděla jsem ty obrázky mna http://www.taucova.cz ,

 jsou krásně barevné, určitě si své zákazníky najdou, proč ne .

Je hezké, že se Zuzka snaží řešit svou situaci a na nich nečeká R^

 Ale jako samoživitelka určitě pomoc potřebuje .

To ví každý, kdo má malé dítě .

2 1
možnosti

Nevidím žádný důvod, proč bych jí měla pomáhat třeba já. Mám mizerný důchod.  Baví mne odrátkovávat vajíčka, za které celkem nic nemám. Kdybych šla prodávat k vietnamcům, měla bych prachy, ale to mne nebaví. Tak si budu drátkovat a vřískat. ať mi někdo doplatí ke slušné životní úrovni.:-/

0 0
možnosti

Pan Klauda bude zřejmě typ člověka, který má potřebu nadávat, ať je to na cokoli. Nicméně slečna jen potvrdila to co je veřejným tajemstvím a to fakt, že jsou u nás dvojí tabulky, jedny pro černé a jiné pro bílé. Bílí nemají nárok prakticky na nic ti druzí na všechno. Počínaje kaucí na byt přes všechny možné dávky a příplatky po zařízení bytu. Možná to vyjde stát levněji než jim vymýšlet a platit pracovní příležitosti, ale ať to přizná a nedělá z nás blbce. Slečna má z pohledu dnešní společnosti několik "negativ", je bílá je sama a je OSVČ, to první viz. výše, tím, že podniká je podezřelá všem ostatním. S tím mám bohaté zkušenosti, úředníci na vás automaticky pohlížejí jako na člověka co si vydělává, ale příjmy tají. proto pro jistotu nic nedostanete a okolí na vás kouká podobně, mají pocit, že jste samé prachy. Držím slečně palce ať vše ustojí ;-D

3 3
možnosti

Nejdřív si ujasněte pojmy. Ta paní je především zaměstnanec. Pokud by se vrátila do práce, kde jí drží místo, radnice by jí poskytla příspěvek na jesle. Jenže ona se do práce vrátit nechce. Tím že si zřídila ŽL a podniká pouze na "vedlejšák" jí nevznikla povinnost platit vůbec nic. Pouze 1.000 Kč za zřízení. Pokud by dala v práci výpověď a podnikala "na plno", pak jí radnice příspěvek poskytla rovněž. Chápete ten rozdíl? ŽL má dneska kde kdo. Nemůže být záminkou pro získání nějakého příspěvku. Už tak na tom dost vydělá. Neplatí ani zdravotní, ani sociální pojištění a nejspíš nebude platit ani DPFO.    Nedělejte z toho rasovou, nebo etnickou záležitost. Příspěvek na bydlení dostává od měst kde kdo.

6 0
možnosti
Foto

Z pozice samoživitelky i úřednice bych vám mohla pro zlepšení momentálních finančních problémů poradit- využít možnost příspěvku na bydlení.Podmínkou je trvalý pobyt na ve Smlouvě uvedené bydliště. Není to žádná hanba. Přibývá každý měsíc žadatelů z řad mladých rodin, samoživitelů, penzistů i normálních pracujících střední třídy, protože bohužel výška měsíčních příjmů je taková, že náklady na bydlení (zejména předražené nájmy) jsou mnohdy likvidační...Zeptejte se na Úřadě práce na Oddělení nepojistných státních dávek. Jestli jste z Prahy, tak státní jesle jsou někde na Praze 10 a 8 a také na Zbraslavi-tam bylo loni jesličkovné a stravné 4.500,- což na státní zařízení také není málo...Váš úsudek, že všechno stojí a padá s vaší schopností se spolehnout na sebe je oprávněný a nám všem - maminkám i otcům, přeju hodně sil a pevných nervů do budoucna, protože mám pocit, že bude hůř...

5 0
možnosti

To jsou tedy rady;-D  Co takhle se té slečny nejdřív zeptat kde pracuje a také kde bydlí. Ono to totiž spolu velmi souvisí:-P  Třeba zjistíte, že šlapete úplně vedle:-)

1 0
možnosti

Jo, to kdybyste měla tmavší odstín pleti a vzala byste sebou ještě další tři-čtyři děti, které byste si půjčila u sousedů a které by spustily patřičný hluk v kanceláři oněch dobře placených úředníků na Praze 6, možná byste dosáhla svého. Takhle jste - jak přesně říkáte - odkázaná sama na sebe. 

Držím palce a přeji pevné nervy R^

5 3
možnosti

A nechtěl byste třeba raději navštívit e-shop té paní? Já jsem to udělal. Jsem v šoku. Nabízí obrázky, které ve mě vyvolávají ty nejčernější myšlenky. Člověk přestává mít radost ze života. Není nic horšího, než někde hodně na východě sebrat nějaké staré učení, to převexlovat do Čech a pak se tady tvářit jako "posel" zastupující dobro.    Tak je fakt že tímto se živí kde kdo. Ale dávat na to nějaké dotace? Proč?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS